pexels-nataliya-vaitkevich-4450386_edited.jpg

Tärkeää huomioitavaa

 
 

Microblading ja Kestopigmentointi

Nämä asiat ovat esteenä microblading- ja kestopigmentointi-käsittelyn:


• Olet raskaana
• Sinulla on veriteitse tarttuva sairaus tai infektio, HIV, Hepatiitti B tai C
• Ruaccutan kuuri (viimeisemmästä kuurista tulee olla 12kk tai lääkäriltä lupa)
• Syöpähoidossa olevat (viimeisemmästä hoidosta pitää olla 12kk tai lääkäriltä lupa)
• Sinulla on selkeitä iho-oireita kulmien alueella
• Olet allerginen puudutteessa käytettäville aineille (lidokaiini, tetrakaiini, adrenaliini)
• Olet allerginen kosmeettisille aineille (Varmista asia ottamalla yhteyttä.)
• Saat helposti keloidi-tyyppisiä arpia
• Sinulla on voimakas lääkitys (Varmista asia ottamalla yhteyttä.)
• Sinulla on taipumus tavallista runsaampaan verenvuotoon, verenvuototauti tai käytät verenohennuslääkkeitä
• Diabetes (lääkärin luvalla)
• Erityisen kuivalla tai rasvaisella iholla pigmentit eivät välttämättä pysy odotetulla tavalla, joten tämä saattaa joskus olla esteenä microbladingille.
• Imetys (hormonit saattavat vaikuttaa pigmentin tarttuvuuteen/ pysyvyyteen). Imetyksen jälkeen tulisi pitää vielä useampi viikko taukoa ennen microblading käsittelyä, sillä hormonit voivat vaikuttaa pigmentin pysyvyyteen.
• Kulmakarvojen alueella on luomi (jos se on pieni, se voidaan kiertää)
• Toimenpidettä ei voida toteuttaa, jos asiakas on käynyt Täyteaine –hoidossa 14 vrk sisällä
• Olet alaikäinen
• Kielimuuri: et puhu suomea tai saa tulkkia mukaan tapaamiseen (käsittelyn onnistumiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että ymmärrämme toisiamme täydellisesti)
Näin valmistaudut microblading- ja kestopigmentointi-käsittelyysi:


​VALMISTAUDU PIENEEN PUNOITUKSEEN

On erittäin harvinaista, että erittäin kovaa punoitusta esiintyy kulmissasi microbladingin jälkeen. Mutta kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen. Todennäköisesti voit jatkaa vaikka töitäsi toimenpiteen jälkeen, mutta herkkäihoisilla punoitus voi olla voimakkaampaa ja pientä turvotusta voi esiintyä.


TULE TOIMENPITEESEEN KEVYELLÄ MEIKILLÄ

Pyydän ettet käyttäisi raskasta meikkiä samana päivänä kun toimenpide on. Tämä ei tarkoita, ettetkö saisi laittaa meikkiä lainkaan. Normaali päivittäinen kevyt meikki on hyväksyttävää, mutta suosittelen kuitenkin, ettet laittaisi kulmiisi meikkiä, mutta jos haluat näyttää kuinka normaalisti meikkaat kulmasi, voit laittaa kulmiin meikkiä, kunhan se ei olisi vedenkestävää.


OLE VAROVAINEN SEURAAVIEN LÄÄKKEIDEN KANSSA

On muutamia lääkkeitä, joiden käyttöä ei suositella 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet (parasetamol on ok). Suosittelen välttämään lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi. Verenohennuslääkkeitä ei tule ottaa 48 tuntia ennen toimenpidettä.
Myös Omega 3-tuotteiden käytön lopettaminen 7 vrk ennen toimenpidettä on suositeltavaa. Antibioottikuurin jälkeen olisi hyvä pitää 2 viikon tauko ennen microblading käsittelyä, sillä antibiootit voivat heikentää pigmentin pysyvyyttä. Älä laita pintapuudutetta iholle ennen käsittelyä!


ÄLÄ KÄYTÄ ALKOHOLIA ENNEN TOIMEPIDETTÄ

On tärkeää ettet käytä minkäänlaista alkoholia 48h ennen toimenpidettä. Alkoholi ohentaa verta, joka vaikeuttaa microblading toimenpidettä. Älä myöskään juo kofeiinipitoisia juomia toimenpidepäivänä, sillä kofeiini kiihdyttää verenkiertoa ja näin ollen se vaikuttaa haavan vuotamiseen.


VÄLTÄ TUOTTEITA JOSSA ON RETIN A:TA (tretinoiinia)

Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelen sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee vain kulmien aluetta. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia (nopeuttaa ihon uudistumista, eli heikentää pigmentin pysyvyyttä).


VÄLTÄ AHA-IHONHOITO TUOTTEITA ENNEN TOIMEPIDETTÄ

Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelen sinua lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.


JOS OLET VERENLUOVUTTAJA

Älä luovuta verta samana päivänä, kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelen, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä. Keskustele hoitajasi kanssa, milloin on sopiva aika luovuttaa verta microblading toimenpiteen jälkeen.


KULMAKARVOJEN POISTO

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi microbladingissa, älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä.


OLE AVOIN ALLERGIOISTASI JA KROONISISTA SAIRAUKSISTA

Kerro microblading-ammattilaiselle kaikki asiat, joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, joilla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (raskaus, imetys yms.).


ÄLÄ KÄY 2 VIIKKOA ENNEN TOIMENPIDETTÄ VOIMAKKAISSA HOIDOISSA

Älä käy voimakkaissa hoidoissa kuten laserhoidot, Botox, kuorinta tai syväpuhdistavat hoidot ennen microblading toimenpidettä.
Mitä tulee huomioida käsittelyn jälkeen?


​Sinun tulee noudattaa hoito-ohjeita äärimmäisen tarkasti, jotta hyödyt käsittelystäsi! OLE TIETOINEN TOIPUMISVAIHEISTA

Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen. 2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä sinun microblading- ja kestopigmentointi-ammattilaiseltasi lisää näistä vaiheista.


OLE HELLÄ KÄSITELLYLLE ALUEELLE JA ÄLÄ IRROTA KUOLLUTTA IHOA ITSE

Hoidetun alueen ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana käsittelyn jälkeen. Jos haluat pestä aluetta, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamaton kiusausta raapia tai kuoria ihoa, mutta älä tee sitä missään nimessä! Käsiteltyä aluetta voi pestä myös muutamien tuntien välein tarvittaessa. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen käsiteltyä aluetta voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä.


HIERO RAUHOITTAVAA ÖLJYÄ JA BALSAMIA KÄSITELLYLLE ALUEELLE

Monet asiakkaani ovat löytäneet ratkaisun ihon ärsytykseen ja kutiamiseen rauhoittavasta öljystä. Parhaat öljyt joita suosittelen käyttämään ovat: kookos, greipin siemen, makea manteli tai jojoba. Saat myös käsittelyn jälkeen mukaasi halutessasi kookosöljyä, joka auttaa ihoa toipumaan nopeammin. Ensimmäisellä viikolla toimenpiteen jälkeen sitä tulisi käyttää vain tarvittaessa eli silloin, kun ihoa kiristää tai kutittaa kulmien alueelta.
SUOJAA UUTTA ILMETTÄSI

Vältä kaikenlaisia voiteita ja hoitoaineita, jos ihosi vuotaa tai sinulla on erityisherkkä iho. Kun ihosi on parantunut, on suositeltavaa käyttää silikoonipohjaisia tuotteita, koska ne edesauttavat värin kestoa. Tämä erityisesti silloin, jos tykkäät käyttää Spa-palveluita tai käydä uimassa kylpylässä tai uimahallissa. Kloori ja muut kemikaalit, joita vesi sisältää saattaa heikentää värin pysyvyyttä, koska microblading ja kestopigmentointi väriaine on täysin luonnollista.


VÄLTÄ SOLARIUMIA JA INTENSIIVISIÄ IHOVOITEITA

Suosittelen ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin tai kestopigmentoinnin jälkeen. Tämä suositus koskee myös paljoa auringonvaloa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen käsittelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblading-kulmat tai kestopigmentoinnit saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan nopeasti.


VÄLTÄ INTENSIIVISTÄ HIKOILUA JA UINTIA

Ainakin viikon ajan microbladingin tai kestopigmentoinnin jälkeen suosittelen välttämään kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja, joiden tuloksena on paljon hikoilua kehon lämpötilan muutoksen takia. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne. Hikoilu julkisessa altaassa saattaa aiheuttaa negatiivisen reaktion kulmille, koska vedessä on klooria. Vaikka sillä olisikin hyvin vähän tai ei ollenkan vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.


OLE VAROVAINEN LÄÄKETIETEELLISTEN TOIMENPITEIDEN KANSSA

​Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblading- ja kestopigmentointi-ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin tai kestopigmentointiin. Joskus vaatii 3 tai jopa 6 kuukautta toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Näin tapahtuu harvoin ja yleensä veri palautuu normaaliin tilaansa n. viikon kuluessa. Sen lisäksi hoidot, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita voivat viivästyttää microbladingin tai kestopigmentoinnin hankintaa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblading tai kestopigmentointi toimenpiteestä.


EI MEIKKIÄ EIKÄ ANTI-AGING VOITEITA

14 vuorokauden ajan toimenpiteen jälkeen suosittelen olla käyttämättä minkäänlaista meikkiä käsitellyllä alueella. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita, ennenkuin iho on täysin parantunut. Suosittelen pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa hoidetulta alueelta paranemiseen asti.


ENSIMMÄISEN MICROBLADING KÄSITTEYLYN TULOS EI OLE LOPULLINEN

Monet ihmiset ovat kokeneet lievää ahdistusta, kun he ovat tutkineet miten värin pigmentti haalistuu hieman parin viikon aikana microbladingistä. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolestua. Värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellisen tuloksen voit arvioida oikein vasta touchup (värin uudelleen laitto n. 1kk kuluttua microbladingistä) käsittelyn jälkeen.


ÄLÄ EPÄRÖI OTTAA YHTEYTTÄ OMAAN AMMATTILAISEESI

Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa niin minä vastaan mielelläni kysymyksiisi. Voit olla varma, että olen kuullut kaikenlaisia kysymyksiä ja myös juurikin niitä, joihin sinä haluat vastauksia.

Täyteainehoidot

Nämä asiat ovat esteenä täyteainehoidolle:


• Olet raskaana tai imetät • Olet alle 18-vuotias • Sinulla on jokin autoimmuunisairaus aktiivissa tilassa • Sinulla on maksan tai munuaisten vajaatoiminta • Sinulla on reuma tai vaikea diabetes (keskustele lääkärisi kanssa) • Sinulla on käytössäsi verenohennuslääkkeet • Sinulla on vakavia allergioita tai tulehduksia • Sinulla on muu ihosairaus hoidettavalla alueella • Kielimuuri: et puhu suomea tai saa tulkkia mukaan tapaamiseen (hoidon onnistumiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että ymmärrämme toisiamme täydellisesti)
Näin valmistaudut täyteainehoitoosi:


Ennen täyteainehoitoja tulee välttää Omega-3- ja kalaöljyvalmisteita, E-vitamiineja ja luontaistuotteita 2-3 viikon ajan, sillä ne voivat lisätä verenvuotoa / mustelmien ilmenemistä hoidetulla alueella. Myös tulehduskipulääkkeitä tulee välttää kahden viikon ajan ennen täyteainehoitoa. Jos kuitenkin on joutunut käyttämään ibuprofeenia tai tulehduskipulääkkeitä ennen hoitoa, ne nopeuttavat täyteaineiden poistumista kehosta. Alkoholia ei saa käyttää 24h ennen tai jälkeen toimenpiteen. Jos toimenpidealueella on aktiivinen herpes, haava tai ihottuma, toimenpide siirtyy. Jos sinulla on tulossa tärkeä tilaisuus, kannattaa hoito tehdä viimeistään 2 viikkoa aikaisemmin, jotta mustelmat ja turvotus lähtevät.
Mitä tulee huomioida hoidon jälkeen?


​Sinun tulee noudattaa hoito-ohjeita äärimmäisen tarkasti, jotta hyödyt käsittelystäsi! Täyteaineilla hoidetun alueen hoidossa esiintyy ylensä lievää punoitusta, mustelmia, turvotusta, kipua, kutinaa ja kihelmöintiä. Kaikki nämä ovet yleisiä injektion reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä muutamassa päivässä. Jos oireet jatkuvat tai muita oireita esiintyy, ota yhteyttä täyteainehoidon tekijään. Huulten alkuturvotus voi kestää kauemmin kuin muiden alueiden turvotus, joskus turvotus kestää jopa viikon. Tällöin huulet voivat näyttää hieman epäsymmetrisilta. Tulos heti hoidon jälkeen ja seuraavina päivinä ei ole lopullinen.. Lopputulos voidaan arvioida kahden viikon kuluttua täyteainehoidosta. Vältä koskettelemasta hoidettua aluetta ensimmäisen kuuden tunnin aikana tulehdusriskin vuoksi. Liiallinen koskettelu voi myös heikentää täyteaineen pysyvyyttä. Kuuden tunnin kuluttua voit pestä alueen hellävaraisesti vedellä ja tehdä kevyesti meikkiä huulten ympärille halutessasi. Älä käytä luomukosmetiikkaa ensimmäisinä päivinä. Voit syödä ja juoda normaalisti, mutta vältä kuumia ja kylmiä juomia/syötäviä. On myös hyvä välttää tupakointia ainakin kuuden tunnin ajan. Älä altista käsiteltyä aluetta kuumuudelle (solarium, sauna, suora auringon paiste) tai liialliselle kylmälle, ennen kuin turvotus ja punoitus ovat hävinneet. Vältä alkoholin nauttimista 24 tuntia ja voimakasta liikuntaa noin viikon ajan. Nämä lisäävät aineenvaihduntaa ja turvotusta käsitellyllä alueella ja voivat heikentää täyteaineen pysyvyyttä. Vältä muutama päivä liiallista suolaa ja tulista ruokaa tms. koska suola kerää nesteitä ja turvotus lisääntyy. Verenohennuslääkkeet (esim. Aspiriini, burana), Omaga-3 ja jotkut luonnon tuotteet voivat lisätä mustelmia tai verenvuotoa pistoskohdissa. On tarpeen välttää näitä ennen ja jälkeen hoitoa. Jos haluat ottaa kipulääkkeen injektion jälkeen voit käyttää parasetamolia. Tarvittaessa voit myös ottaa yhden tabletin antihistamiinia (esim. Heinix, Histec, Syrtec) turvotuksen vähentämiseksi. Täyteaineen pysyvyys on aina yksilöllistä ja voi kestää muutamasta kuukaudesta yli vuoteen. Kestoon vaikuttavat hoidettu alue, käytetty täyteaine, ikä ja aineenvaihdunta. Uusintakäsittely auttaa ylläpitämään tulosta.

Plasma Pen-hoidot

Nämä asiat ovat esteenä Plasma Pen-hoidolle:


• Hoidettavan alueen ei ole iholtaan ehjä. • Ihollasi on sairaus (esim. herpes) tai sairastat esimerkiksi seuraavia: HIV, AIDS, hepatiitti, diabetes, epilepsia, punahukka. • Olet allerginen puudutteille. • Olet raskaana tai imetät • Joudut käyttämään päivittäin antihistamiinia • Olet tulehduskipulääkityksen vaikutuksen alainen • Sinulla on sydämentahdistin • Sinulla on taipumusta arpikudoksen liikakasvuun, ihon pigmentoitumiseen • Sinulla on ihottumaa, ihorikkoa tai tulehdus hoidettavalla alueella • Kielimuuri: et puhu suomea tai saa tulkkia mukaan tapaamiseen (hoidon onnistumiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että ymmärrämme toisiamme täydellisesti)
Näin valmistaudut Plasma Pen-hoitoosi:


• Vältä aurinkoa, suihkurusketusta ja solariumia noin pari kuukautta ennen hoitoa. (Hoitoa ei tehdä kesäisin) • Ennen hoitoa et voi käydä noin viiteen viikkoon muissa samantyyppisissä hoidoissa (esim. laserterapia, kemiallinen kuorinta, täyteainehoito, kestopigmentointi) • Hoidon vaikutusten tehostamiseksi kannattaa ottaa C-vitamiinilisää säännöllisesti 2 viikon ajan ennen hoitoa ja jatkaa sitä paranemisprosessin ajan hoidon jälkeen. C-vitamiini parantaa ihoa ja edistää kollageenin tuotantoa • Tulehduskipulääkkeiden ottaminen on lopetettava 2 viikkoa ennen hoitoa ja jatkaa vasta 2 viikon jälkeen hoidosta
Mitä tulee huomioida hoidon jälkeen?


Sinun tulee noudattaa hoito-ohjeita äärimmäisen tarkasti, jotta hyödyt käsittelystä. Lataa hoito-ohjeet tästä linkistä!